Mamut: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: punah → cures, spesies → spésies (2)
(éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
(→‎top: éjaan, replaced: punah → cures, spesies → spésies (2))
}}
 
'''Mamut''' iku [[genus]] [[gajah]] purba sing wis punahcures. Ukuran awaké luwih gedhé tinimbang gajah normal sing ana ing donya saiki. [[Gadhing]]é nglingker mbentuk kurva arah mlebu lan, ing spesiesspésies lor, kanthi rambut dawa. Mamut urip ing [[epos]] [[Pleistocene]] wiwit 1,6 yuta taun kepungkur tekan watara 10.000 taun kepungkur. Tembung ''mamut'' asalé saka [[basa Rusia]] мамонт.
 
Ana kasalahpahaman yèn mamut luwih gedhé tinimbang gajah. Spesies paling gedhé mamut sing dingertèni, ''Mammoth Imperial California'', nduwèni dhuwur geger sakurang-kurangé 5 meter. Mamut umumé nduwèni bobot 6-8 ton, nanging mamut lanang sing gedhé bobotébisa tekan 12 ton. Gadhing mamut dawané 3,3 meter tinemu ing lor Lincoln, Illinois taun 2005. Sabagéyan gedhé spesiesspésies mamut nduwèni ukuran sapadha gedhé Gajah Asia modhèrn.
 
== Pirsanana uga ==
352.737

besutan