Rio Ferdinand: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: asmanipun → namanipun (2), sae → saé (2)
(éjaan, replaced: badhe → badhé)
(→‎top: éjaan, replaced: asmanipun → namanipun (2), sae → saé (2))
 
'''Rio Gavin Ferdinand''' (lair 7 November 1978) inggih punika pemain bal-balan saking [[Inggris]]. ferdinand pikantuk posisi minangka bek tengah ing tim [[Manchester United]] lan ing tim nasional [[Liga Inggis]]. Ferdinand sampun main tumrap tim nasional cacah 81 lan 3 ing skuad Piala Dunia.<ref name="internet1">[http://soccernet.espn.go.com/players/profile?id=7825&cc=5901''Rio Ferdinand Profile, Statistics, News, Game Log''] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)</ref> Ferdinand dados wakil kapten tim nasional [[Inggris]], lan misuwur amargi posturipun ingkang inggil lan kiyat.<ref name="internet2"/>
Ferdinand miwiti karier ing tim junior [[West Ham United]].<ref name="internet1"/> Ing tim punika Ferdinand saged main kanthi saesaé lan miwiti debut profesional Liga Inggris ing taun 1996.<ref name="internet1"/> Ferdinand miwiti karier internasionalipun nalika Inggris mungsuh [[Kamerun]] ing taun 1997.<ref name="internet1"/> Sasampunipun main ing klub West Ham, Ferdinand pindah main dhateng klub [[Leeds United]]. Nalika semanten Rio dipunsade kanthi regi 18 juta Euro, lan dados regi paling awis ing tim Leeds United taun 1998.
Taun 2002, Ferdinand pindah dhateng klub [[Manchester United]] kanthi regi 30 juta Euro, lan saged mecahaken rekor transfer paling awis ing Liga Inggris, lan kaserat minangka bek paling awis sadonya.<ref name="internet2"/>
Ing taun pertama, Ferdinand kasil nyumbangaken gelar Liga Inggris lan dados gelar ingkang sepisan minangka pemain bal.<ref name="internet2"/> Ing taun 2006-2007 Ferdinand sukses damel Manchester United angsal gelar ganda inggih punika gelar Liga Inggris lan [[Liga Champions]].<ref name="internet2">[http://www.bola.net/profile/rio_ferdinand/ ''Rio Ferdinand''] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)</ref>
Ferdinand kagungan kalih putra ingkang asmanipunnamanipun Tate lan Lorenz, saking garwa ingkang asmanipunnamanipun Rebecca Ellison.<ref name="internet2"/> Rio Ferdinand kawentar minangka tiyang ingkang saesaé ing kulawarganipun.<ref name="internet2"/> Ing semifinal FA Cup 2011, Ferdinand nyetir [[mobil]] piyambakan saking [[London]] dhateng [[Manchester]] supados saged ngancani garwanipun ingkang nalika semanten badhé nglairaken. Ferdinand nggadhahi rayi ingkang ugi dados pemain bal, [[Anton Ferdinand]].<ref name="internet2"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan