Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937): Béda antara owahan

éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, dipunprodhuksi → dipunwedalaken (2), sanesipun → sanèsipun
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika (2), dongeng → dongèng (2), Februari → Fèbruari, sae → saé, Sujarah → Sajarah)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, dipunprodhuksi → dipunwedalaken (2), sanesipun → sanèsipun)
| distributor = [[RKO Radio Pictures]]
| music = [[Frank Churchill]]<br />[[Paul Smith (composer)|Paul Smith]]<br />[[Leigh Harline]]
| released = 21 DesemberDhésèmber 1937 ''(Teater Premiere)''<br />4 Fèbruari 1938 ''(US)'' 5 April 1938 ''(Canada)''
| starring = Adriana Caselotti<br />Lucille La Verne<br />Pinto Colvig<br />Roy Atwell
| cinematography = Max Morgan
 
==Sajarah==
Punika inggih minangka filem sepisanan kanggé fitur filem ingkang dawa wonten ing sujarah [[kartun]], déné [[vileivle]] inggih ingkang minangka filem kartun ingkang sepisanan dipunprodhuksidipunwedalaken ing perusahaan kartun Amérika Sarékat, filem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunprodhuksidipunwedalaken déning [[Walt Disney]], lan ugi minangka filem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali [[Pratélan filem Disney]].<ref name = Smith33>Smith, Dave. ''[[Disney A to Z]]'', Third Edition, (2006), page 33.</ref>
Filem punika dipunmodhifkasi déning artis "''storyboard''", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, [[Ted Sears]] lan Webb Smith saking cariyos [[dongèng]] [[Jerman]] ''[[Snow White]]'' déning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, déné William Cottrell, [[Wilfred Jackson]], Larry Morey, Perce Pearce, lan [[Ben Sharpsteen]] ingkang wonten ing pérangan individualipun filem.
 
''Snow White'' inggih minangka salah satunggal saking namung kalih filem animasi ingkang mlebet dhpatar ''American Film Institute'' utawi pratélan 100 pil Amérika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain [[1997]] (déné filem ingkang sanesipunsanèsipun inggih punika filem Disney ''[[Fantasia (filem)|Fantasia]]'', ingkang pikantuk nimer 49. Déné filem ''Snow White and the Seven Dwarfs'' punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing pratélan Edisi Ulang taun kaping 1- ingkang dipunupdate ing taun [[2007]], lan ing wekdal punika, filem punika inggih namung filem saking perusahaan Walt Disney ingkang mlebet wonten ing pratélan filem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat filem punika minangka 10 filem animasi paling inggil ing Amérika lan ingkang paling saé ing sadangunipun jaman.
 
Ing taun [[1989]], ''Snow White and the Seven Dwarfs'' sampun dipunlebetaken wonten ing Amerka Serikat ing [[National Film Registry]] minangka tiyang ingkang dipunanggep gadhah sujarah kulural utawi estetis ingkang signifikan.<ref name=Bob>Bob Thomas, ''Disney's Art of Animation: From Mickey Mouse to Beauty and the Beast'' (Hyperion, New York, 1991) ISBN 1-56282-899-1</ref>
348.872

besutan