Lee Kuan Yew: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: klompok → golongan, Mei → Mèi, nate → naté (2), negari → nagari (5), saengga → saéngga, nggadhahi → gadhah
(éjaan, replaced: klompok → golongan, Mei → Mèi, nate → naté (2), negari → nagari (5), saengga → saéngga, nggadhahi → gadhah)
|office = [[Mentri Mentor]]
|term_start = 12 Agustus 2004
|term_end = 14 MeiMèi 2011
|president = [[Sellapan Ramanathan|S. R. Nathan]]
|primeminister = [[Lee Hsien Loong]]
|spouse = [[Kwa Geok Choo]]
}}
'''Lee Kuan Yew''' (miyos ing [[Singapura]], [[16 September]] [[1923]]) inggih punika tilas [[Perdhana Mentri]] [[Singapura]] wekdal taun [[1959]]-[[1990]].<ref name="internet1"/> Sadangunipun dados pangarsanipun negarinagari kasebat ingkang dangunipun ngantos tigang dasawarsa, Singapura saged ngrembaka saking negarinagari golongan Donya Katiga dados salah satunggalipun negarinagari majeng ing [[donya]], kamangka negarinagari kasebat nggadhahigadhah sakedhik padunungipun lan ugi sumber daya alam ingkang sakedhik.<ref name="internet1">[http://www.tokohindonesia.com/aneka/tokohdunia/lee-kuan-yew] dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)</ref> Lee asring ngendikan, bilih satunggalipun sumber daya alam Singapura inggih namung padunungipun lan sengkut anggénipun nyambut damel.<ref name="buku1"/> Panjenenganipun dipunurmati padunung Singapura.<ref name="buku1"/> Lee dipunakeni minangka [[arsitek]] kamakmuran Singapura ing wekdal samangke, sasanesipun ugi wonten pambiyantunipun Wakil Perdhana Mentri [[Goh Keng Swee]] ingkang ahli [[ékonomi]].<ref name="buku1"/>
 
== Pendhidhikan ==
Lee Kuan Yew sekolah ing SD [[Telok Kurau]], [[Raffles Institution]], lan [[Raffles Colloge]].<ref name="buku1"/> Kuliahipun natenaté kandheg amargi wonten [[Perang Donya II]] lan panjajahan [[Jepang]] ing [[Singapura]] ing taun [[1942]]-[[1945]].<ref name="buku1"/> Nalika wekdal semanten, panjenenganipun sadena [[stikfas]], satunggalipun [[lem]] ingkang kadamel saking [[glepung]]an.<ref name="buku1"/> Lee remén maos lan wasis ing bab [[basa]].<ref name="buku1"/> Lee ugi tumbas [[buku|buku-buku]] mirah lan rémen ngentosi duginipun [[kapal]] ingkang mbekta [[kalawarti]] [[basa Inggris|abasa Inggris]].<ref name="buku1"/> Sasampunipun perang pungkasan, Lee mendhet jurusan [[hukum]] ing [[Fitzwilliam College]], [[Inggris]].<ref name="buku1"/> Panjenenganipun kondur dhateng Singapura ing taun [[1949]] lan nyambut damel dados [[pengacara]] ing biro Laycock lan Ong.<ref name="buku1"/> Ing taun [[1954]], kaliyan klompokgolongan rekan kelas manengah ingkang natenaté sekolah ing Inggris damel Parte Aksi Rakyat (PAP) kagem damel negarinagari Singapura ingkang mardika saenggasaéngga kolonialisme [[Inggris]] saged ical.<ref name="buku1">[Supriyanto. 2008. Teknologi Informasi & Komunikasi. Jakarta:Yudhistira; kaca 42]</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan