Macan sumatra: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: utaminipun → mliginipun, nggadhahi → gadhah
(éjaan, replaced: menawi → manawi)
(→‎top: éjaan, replaced: utaminipun → mliginipun, nggadhahi → gadhah)
}}
 
'''Macan Sumatra''' (''Panthera tigris sumatrae'') inggih punika salah satunggalipun subspésiès [[macan]] ingkang asalipun saking [[Pulo Sumatra]], [[Indonésia]].<ref name="buku1"/> Macan Sumatra kalebet salah satunggalipun saking enem subspésiès ingkang taskih wonten ngantos dumugi sapunika lan mlebet klasifikasi [[sato kéwan]] kritis ingkang kaancem cures (''critically endangered'') wonten ing dhaftar warni abrit spésiès kaancem cures ingkang dipunrilis déning Lembaga Konservasi Donya [[IUCN]].<ref name="buku2">[assessors=Cat Specialist Group; id=15966. 1996. Panthera tigris ssp. sumatrae; Database entry includes a brief justification of why this subspecies is critically endangered and the criteria used. Yogyakarta:Araska]</ref> Populasi Macan Sumatra liar kinten-kinten namung wonten 400-500 kémawon, utaminipunmliginipun ingkang gesangipun ing taman-taman nasional ing Sumatra.<ref name="buku1"/> Uji genetik ingkang paling ènggal mratélakaken bilih wonten tandha-tandha genetik ingkang unik, ingkang dados pratandha bilih subspésiès punika nggadhahigadhah kemungkinan saged ngrembaka dados spésiès ingkang kapisah, syaratipun inggih punika manawi spésiès punika saged kasil lestari.<ref name="buku1"/>
 
== Genetik lan évolusi ==
352.737

besutan