Préfèktur Tottori: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: kalihan → kaliyan (7), Desember → Dhésèmber
(éjaan, replaced: Februari → Fèbruari (3))
(éjaan, replaced: kalihan → kaliyan (7), Desember → Dhésèmber)
PeringkatWewengkon = ke-41 |
PersentaseAir = 0,7 |
TglDataPop = [[1 DesemberDhésèmber]] [[2002]] |
Populasi = 618.727 |
PeringkatPop = ke-47 |
 
== Geografi ==
Prefektur Tottori pérangan [[kulon|kilèn]] winatesan kalihankaliyan [[Prefektur Shimane]], ing pérangan wétan winatesan kalihankaliyan [[Prefektur Hyogo]] lajeng ing sisih kidul kalihankaliyan [[Prefektur Hiroshima]], [[Prefektur Okayama]], lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis pasisir kalihankaliyan [[Laut Jepang]] (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing laladan pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori punika dipunperang dados tigang pérangan, laladan pérangan kilèn kanthi pusta kutha [[Yonago, Tottori|Yonago]] lan kutha [[Sakaiminato, Tottori|Sakaiminato]], laladan pérangan tengah kanthi pusat kutha [[Kurayoshi, Tottori|Kurayoshi]], lan laladan pérangan wétan kanthi pusat kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]]. prefektur Tottori kagungan laladan tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. [[Gunung Daisen, Tottori|Gunung Daisen]] (1.729 [[meter|m]]) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng [[Gunung Hyonosen|Gunung Hyōnosen]] (1.509,6 [[meter|m]]) lan [[Gunung Nagi]] (1.255 [[meter|m]]). Ilining toya lèpèn sadaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunlangkungi Lèpèn Hino.
 
== Pendidikan ==
 
==== Chizu Express ====
* Kereta ekspres [[Super Hakuto]] ingkang dipun''operasi''aken déning [[Chizu Express]] ngubungaken kutha [[Kurayoshi]], [[Tottori]] lan [[Chizu]] ingkang wonten ing Prefektur Tottori kalihankaliyan kutha [[Kamigori]], [[Okayama]], [[Himeji]], [[Osaka]], lan [[Kyoto]].
* Kereta cepat Chizu Kyuko ngubungaken [[Kamigori]] ing [[Prefektur Hyogo]] kalihankaliyan kutha Chizu.
* Kereta ekspres [[Super Inaba]] ngubungaken kutha [[Kurayoshi]]-[[Tottori]] kalihankaliyan [[Tokyo]].
 
==== Wakasa Railway ====
348.872

besutan