Pandhawa: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: tasih → taksih (2), nate → naté
(éjaan, replaced: dene → déné (2), Dene → Déné, dewa → déwa (7), Dewa → Déwa (6), dhewe → dhéwé, sanesipun → sanèsipun)
(éjaan, replaced: tasih → taksih (2), nate → naté)
Para '''Pandhawa Lima''' ([[basa Sansekreta]]: ''Pañca Pāṇḍava'') iku Prabu [[Yudhistira]], [[Bima]], [[Arjuna]], [[Nakula]] lan [[Sadewa]].
 
Lima paraga iki turunané Prabu [[Pandhu Dewanata]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Prabu Pandhu disepata déning déwa bakal mati yèn saresmi karo garwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwané, mèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. Déné Yudhistira, Bima lan Arjuna lair saka Dewi Kunti. Sadurunge karo Pandhu, Dewi Kunthi natenaté nglairaké bayi kang banjur diwènèhi jeneng [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru/mungsuh [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Déné, Suryatmaja ([[Karna]]) melu Kurawa nglawan sedulur-sedulure dhéwé.
 
===Nakula===
Inggih punika putra kapapat [[Pandhu|Prabu Pandu Dewanata]] kaliyan [[Dewi Madrim]] ingkang lair sesarengan kaliyan [[Sadewa]]. Rama lan ibunipun tilar donya nalika penjenengane tasihtaksih alit. Mangka penjenengane dipunrawat déning [[Dewi Kunti]] kanthi boten mbenten-bentenaken. Sawisé perang [[Bharatayuda]] [[Nakula]] lan [[Sadewa]] dados raja ing [[Mandraka]] kaliyan [[Sadewa]]. Kagungan julukan Raden Pinten. [[Nakula]] prigel ing pertanian. Nalika perang [[Bharatayuda]], panjenengane ingkang saged ngluluhaken manahipun [[Prabu Salya]]. Sebab [[Prabu Salya]] tasihtaksih sederekipun [[Dewi Madrim]], lan sejatina panjenengane tansah sarujuk ing kabecikan Pandhawa. Mangka [[Prabu Salya]] maringi pirsa tumrap [[Nakula]] lan [[Sadewa]] déné ingkang saged ngalahaken panjenengane inggih punika [[Puntadewa]], sebab[[Puntadewa]] kagungan getih pethak.
 
===Sadewa===
352.730

besutan