Energi kinetis: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: meter → mèter (2)
(éjaan, replaced: dasar → dhasar, perubahan → owah-owahan, benten → bènten (2))
(→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: meter → mèter (2))
:<math>v\;</math> [[kecepatan|kecepatan linier]] benda
 
Manawi satuan ngginakaken sistem [[SI]], mila satuan saking massa inggih punika [[kilogram]], kecepatan ing metermèter per [[detik]], lan satuan ènergi kinetik ingkang dipunnyataaken ing [[joule]].
Tuladha, ènergi kinetik saking sebuah benda ingkang massanipun 80 kilogram gerak kaliyan kecepatan 18 metermèter per detik, mila ènergi kinetikipun inggih punika
:''E''<sub>''k''</sub> = (1/2) • 80 • 18<sup>2</sup> J = 12.96 kiloJoule (kJ)
 
352.737

besutan