Stadion Wembley: Béda antara owahan

14 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Februari → Fèbruari, Galeri → Gladri, ndadekake → ndadèkaké, Sejarah → Sajarah
(éjaan, replaced: meter → mèter, isa → bisa, digunakake → digunakaké (2), antarane → antarané)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Februari → Fèbruari, Galeri → Gladri, ndadekake → ndadèkaké, Sejarah → Sajarah)
}}
 
'''Stadion Wembley''' asring diarani '''Wembley''' utawa '''New Wembley''' (kanggo bedakake karo stadion kang kawak, diwaca/'''''wɛmbli''''') iku salah siji stadion [[bal-balan]] kang ana ing ''Wembley Park'', [[London]] Borough dalan Brent, [[Inggris]] lan dadi kandhange tim bal-balan nasional Inggris. Stadion iki dibukak taun [[2007]]. Stadion Wembley bisa nampung kurang luwih 90.000 kursi, mula stadion iki dadi stadion paling gedhé nomer loro ing [[Éropah]]. Stadion iki digunakaké kanggominangka pinal [[Piyala FA]].<ref name="wembl">[http://sepakbola.showbiznotes.net/final-liga-champions-2011-wembley-29-mei-2011/#more-1190 sepakbola.showbiznotes.net] (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)</ref>
 
Stadion iki dirancang déning [[Foster and Partners]] lan [[Populous]] (banjur ditrusake déning HOK Sport).<ref name="wemb"/> Ana baja kang mlengkung ing sadhuwure stadion iki, dawane 317 mèter, mula baja iki dadi baja kang mlengkung kanthi ngadeg ijen paling dawa sadonya. Stadion iki dibangun déning perusahaan [[Australia Multiplex]] kanthi prabeya £ 798,000,000.
 
Sadurung stadion iki dijenengi '''Stadion The Old Wembley''' banjur ditutup nalika sasi [[Oktober]] taun [[2000]]. Wiwit dibongkar pisanan ing sasi [[DesemberDhésèmber]] taun 2000. Banjur diwiwiti anggone ndandani ing taun [[2003]]. Nanging, ana perkara kang nggawe mulure wektu kanggo bongkar stadion iki, nganti [[FebruariFèbruari]] [[2003]]. Kang ndadekakendadèkaké stadion iki ora rampung-rampung anggone ndandani amarga antarané [[WNSL]] lan [[Multiplex]] ana perkara kang prelu dirampungake kanthi ukum. Stadion iki rampung didandani tanggal [[9 Maret]] [[2007]]. Banjur digunakaké kanggominangka Pinal [[Piala FA]] [[2007]].<ref name="wemb">[http://www.kabar-terkini.info/2011/05/ini-dia-sejarah-stadion-wembley-tempat-final-liga-champion-2011.html www.kabar-terkini.info] Ini Dia SejarahSajarah Stadion Wembley Tempat Final Liga Champion 2011 (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)</ref>
 
== GaleriGladri ==
<gallery>
File:Wembley Stadium.jpg
348.872

besutan