Auguste Escoffier: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Sasampuning perang: éjaan, replaced: istana → pura, Istana → Pura
(éjaan, replaced: Februari → Fèbruari (2), mekaten → makaten, tahun → taun)
(→‎Sasampuning perang: éjaan, replaced: istana → pura, Istana → Pura)
 
=== Sasampuning perang ===
Sasampuning perang pungkasan, Escoffier wangsul dhateng pedamelan ingkang sampun dipuntilaraken wonten ing ''Le Petit Moulin Rouge'' lan dados Kepala Juru Masak wonten ing mrika dumugi taun [[1878]].<ref name="hub-uk"/> Piyambakipun nyambut damel ing mrika sadanguning musim panas déné wonten ing musim dingin piyambakipun ngisi wekdalipun kanthi nyambut damel wonten ing kidul Perancis.<ref name="edible"/> Taun [[1874]], Escoffier kekancan caket kaliyan [[aktris]] Perancis [[Sarah Bernhardt]] lan ndedikasikaken ''Pêches L'Aiglon'' ciptaanipun kanggé Sarah.<ref name="edible"/> Piyambakipun naté nyambut damel ing sapérangan rèstoran sadaéréngipun mundhut satunggaling réstoran ingkang nama ''Le Faisan d'Or'' ([[Manuk Pegar]] [[Emas]]) ing [[Cannes]].<ref name="hub-uk"/> Rèstoran kasebut dipunlampahaken Escoffier namung sadangu 2 taun lan bangunanipun lajeng dipunséwakaken kanggé tiyang sanès.<ref name="hub-uk"/> Sasampuning nutup rèstoranipun, Escoffier mbikak sawijining usaha katering ingkang dipunsukani nama ''La Maison Chevet'' wonten ing [[Palais Royal]] utawi [[IstanaPura]] [[Raja]].<ref name="hub-uk"/> Usaha katering kagunganipun asring nangani adicara jamuan dhahar ingkang dipunadani wonten ing istanapura.<ref name="hub-uk"/> Pedamelan ing ''Palais Royal'' damel piyambakipun ngenal Monsieur Paillard ingkang lajeng nawakaken pedamelan ing rèstoran ''La Maison Maire'' kagunganipun.<ref name="edible"/>
 
== Karya ==
352.737

besutan