Titanic (film 1997): Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Amerika → Amérika, Desember → Dhésèmber (3), liyane → liyané, meneh → manèh, nembe → nembé, nerusake → nerusaké, nyiptakake → nyipta, suwene → suwéné, tahun → taun (6)
(→‎top: Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat (3))
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika, Desember → Dhésèmber (3), liyane → liyané, meneh → manèh, nembe → nembé, nerusake → nerusaké, nyiptakake → nyipta, suwene → suwéné, tahun → taun (6))
}}
| distributor = {{Plainlist |
* [[Paramount Pictures]] {{small|<br />(AmerikaAmérika Utara)}}
* [[20th Century Fox]] {{small|<br />(Internasional)}} }}
| released = {{Film date|1997|11|1|''[[Tokyo International Film Festival]]''|1997|12|19|Amérika Sarékat|1998|1|5|Indonesia|2012|4|4|3D}}
}}
 
'''Titanic''' iku sawijining [[filem]] romantis lan bencana ing [[Amérika Sarékat]] kang digawé tahuntaun [[1997]].<ref name="internet1">[http://www.wowkeren.com/film/titanic/ film titanic] (dipunundhuh tanggal 19 DesemberDhésèmber 2012)</ref> Sekenarione digawé denig sutradarane dhéwé ya iku [[James Cameron]].<ref name="internet1"/> [[Film]] iki nyeritakake babagan Jack lan Rose (diparagani déning [[Leonardo DiCaprio]] lan [[Kate Winslet]]) kang padha-padha tresnane nanging dhèwèké kaloron duweni status sosial kang béda ing dhuwur kapal [[RMS Titanic]] kang keleb tanggal [[15]] [[April]] [[1912]].<ref name="internet1"/>
 
Ide carita Cameron rikala nggawé [[filem]] iki éntuk saka batang kapal [[RSM Titanic]], dhèwèké pengen nerusakenerusaké pesen emosional saka kedadean iku lan mikir yèn carita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten penting kanggo nyiptakakenyipta pesen kasebut.<ref name="internet2">[http://music.okezone.com/play/38311/host-dahsyat-bahas-film-titanic ngomongin film Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 DesemberDhésèmber 2012)</ref> [[Film]] iki digawé wiwit tahuntaun [[1995]].<ref name="internet2"/> Rekontruksi kapal [[Titanic]] digawé ing Playas de Rosarito, Baja [[California]].<ref name="internet2"/> Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambarake kelebe kapal kasebut.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki didanai déning Paramount Pictures lan 20th Century Fox.<ref name="internet2"/> Rikala semono Titanic dadi [[filem]] kang paling larang sing tahu digawé, anggarane kira-kira nganti $200 juta.<ref name="internet2"/>
 
Titanic éntuk [[14]] nominasi ing acara Academy Awards tahuntaun [[1998]] lan bisa menangake [[11]] ing antawise, kelebu Film kang paling apik lan Sutradara paling apik.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki uga didadekake [[filem]] kang paling laris sadawane mangsa suwenesuwéné [[12]] tahuntaun lan nembenembé tahuntaun [[2010]] filem iki dikalahake déning [[filem]] [[James Cameron]] liyaneliyané kang judhule [[Avatar]].<ref name="internet2"/> Ukara paribasan kang misuwur saka [[filem]] iki ya iku ''"nothing on earth could come between them"'' utawa ing basa Indonesia ''"tiada sesuatu pun di bumi yang sanggup memisahkan mereka"'' lan yèn diJawake “Ora ana siji-sijia ing donya iki kang saguh misahake dhèwèké kaloron”.<ref name="internet2"/> Tanggal [[4]] [[April]] [[2012]], versi [[3]] dimensi saka [[filem]] iki diputerake ig bioskop (versi iki kereb diwartani Titanic 3D).<ref name="internet2"/> Diputerake menehmanèh kanggo mengeti [[100]] tahuntaun kelebe kapal [[RSM Titanic]].<ref name="internet2"/>
 
== Paraga Film Titanic ==
* [[Leonardo DiCaprio]] mawa Jack Dawsonardo de Caprio<ref name="internet3">[http://www.imdb.com/title/tt0120338/ Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 DesemberDhésèmber 2012)</ref>
* [[Kate Winslet]] mawa Rose DeWitt Bukater<ref name="internet3"/>
* [[Billy Zane]] mawa Caledon Nathan "Cal" Hockley<ref name="internet3"/>
352.737

besutan