Flavonoid: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: senajan → sanajan
(éjaan, replaced: . → ., akehe → akèhé, antarane → antarané, cedak → cedhak, dipelajari → disinau, genus → génus (2), liyane → liyané (2), spesies → spésies (2), asale → asalé)
(→‎top: éjaan, replaced: senajan → sanajan)
'''Flavonoid''' ya iku senyawa kang kasusun saka 15 atom karbon kang umume sumebar ing tanduran.<ref name="Hahlbrock">Hahlbrock K. 1981. ''Flavonoids''. dalam ''The Biochemistry of Plants, Vol. 7: Secondary Plant Products. New York: Academic Press. Hal:425-456.</ref> Luwih saka 2000 flavonoid kang asalé saka tanduran wis diidentifikasi, nanging ana telung klompok kang umum disinau, ya iku [[antosianin]], [[flavonol]], lan [[flavon]].<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995. ''Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2''. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:150-152. ISBN 979-8591-27-5</ref>
Antosianin (saka basa Yunani ''anthos'' , kembang lan ''kyanos'', biru-tuwa) ya iku pigmen werna kang umume ana ing kembang duweni werna abang, ungu, lan biru.<ref name="Salisbury"/> Pigmen iki uga ana ing pirang-pirang pérangan tanduran liyané tuladhane, woh-wohan tertentu, pang, godhong lan ing oyot. Flavnoid kerep ana ing sel epidermis.<ref name="Salisbury"/>
Akeh-akèhé flavonoid ana ing [[vakuola]] sel tanduran senajansanajan panggonan sintesisse ana ing njaba vakuola.<ref name="Salisbury"/>
 
== Fungsi ==
352.737

besutan