Universitas Cambridge: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: . → ., dianggep minangka → dianggep
(éjaan, replaced: Britania Raya → Karajan Manunggal (3), Britania → Karajan Manunggal, jroning → sajeroning, nduwèni → duwé, Nobel → Nobèl (3), penulis → juru nulis, profesor → profésor, radio → radhio, Terjemahan → Pertalan, mott...)
(→‎top: éjaan, replaced: . → ., dianggep minangka → dianggep)
Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[Inggris]], kemungkinan dibentuk taun [[1209]] déning [[sarjana]] sing kabur saka [[Universitas Oxford]] sawisé ana pasulayan karo pedunung kutha kasebut. <sup> Rujukan ?</sup>
 
Universitas Oxford lan Cambridge, sering dijuluki [[Oxbridge]], wis duwé sajarah kompetisi sing suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep minangka universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Karajan Manunggal. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara [[èlmuwan]], [[juru nulis]], lan [[pulitisi]] Karajan Manunggal sing misuwur.
 
Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 [[Bebungah Nobèl]] [http://www.cam.ac.uk/cambuniv/nobelprize.html], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya .[http://almaz.com/nobel/alma.html]. Saka 80 pemenang Bebungah Nobèl iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profésor. ([[Universita Chicago]] ing urutan ka-2 sajeroning afiliasi pemenang Bebungah Nobèl, kanthi 79 pamenang, ananging mung 30 sing tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).
 
== Pranalajaba ==
352.737

besutan