Buku: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Budha → Buda (2), ilmu → ngèlmu, industri → indhustri, mesin cithak → mesin pangecap, utuh → wutuh
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: Budha → Buda (2), ilmu → ngèlmu, industri → indhustri, mesin cithak → mesin pangecap, utuh → wutuh)
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' ya iku bahan pustaka kang agawe saka [[kertas]] sing arupa lembaran utuhwutuh lan sing paling utama ana ing koleksi [[perpustakaan]]. standar minimal buku ya iku paling sitik 49 halaman/kaca, ora termasuk kulit/ ''[[cover]]'' lan utawa jaket buku.<ref name="repository">[repository perguruan Tinggi]</ref>
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan.<ref name="arti kata">[http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012)</ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang BudhaBuda ing [[Kamboja]] amarga wektu iku Sang BudhaBuda nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé iku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmungèlmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé prabawa marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis sacara vertikal ya iku saka dhuwur mangisor.
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
dluwang ing taun 200-an SM. Dluwang nyebabaké akèh owah-owahan ing donya. Pedagang muslim nggawa tèknologi dluwang saka Cina menyang [[Éropah]] ing wiwitan abad 11 Masehi. Ing Éropah iki industriindhustri dluwang tambah maju. Apamanèh kanthi diciptakaké mesin cithakpangecap déning [[Gutenberg]] tuwuh lan sumebaré buku ngalami revolusi. Dluwang sing ènthèng lan bisa tahan suwé dikumpulaké dadi siji lan kacipta sawijining buku.
 
Wong sing mirsani buku racaké dijuluki [[bibliofil]] utawa kutu buku.
352.737

besutan