Kreteg Suramadu: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Mei → Mèi (4), meter → mèter, sisi → sisih
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan (3), khusus → mirunggan)
(éjaan, replaced: Mei → Mèi (4), meter → mèter, sisi → sisih)
 
== Konstruksi ==
Kreteg Suramadu iku gabungan saka telung jinis kreteg sing dawané 5.438 mèter lan ambané kurang luwih 30 mèter. Kreteg iki nyediakaké patang lajur rong arah sing saben lajur ambané 3,5 mèter lan rong lajur darurat sing ambané 2,75 mèter. Kreteg iki uga nyediakaké lajur mirunggan kanggo pengendara sepédah montor ing saben sisih jaba kreteg <ref name=mb>{{cite web|url=http://www.suramadu.com/désain/main-bridge.html|title=Désain main bridge|publisher=Suramadu.com|accessdate=26 MeiMèi 2009}}</ref><ref>{{cite web|url=http://prayudi.wordpress.com/2009/03/31/jembatan-suramadu/|title=Kreteg Suramadu|accessdate=26 MeiMèi 2009}}</ref>.
=== Dalan layang ===
Dalan layang utawa ''Causeway'' dibangun kanggo ngubungaké konstruksi kreteg karo dalan dharat liwat perairan cethèk. Dalan layang iki dumadi saka 36 bentang sing dawané 1.458 mèter ing sisih Surabaya lan 45 bentang sing dawané 1.818 mèter ing sisih Madura.
[[Gambar:Suramadu on bridge.jpg|thumb|left|200px|Kreteg Suramadu]]
Dalan layang iki migunakaké konstruksi penyangga PCI sing dawané 40 metermèter saben bentangan ysig disangga pondhasi pipa waja kanthi dhiamèter 60&nbsp;cm <ref>{{cite web|url=http://www.suramadu.com/désain/causeway.html|title=Désain causeway|publisher=Suramadu.com|accessdate=26 MeiMèi 2009}}</ref>.
 
=== Kreteg penghubung ===
Kreteg penghubung utawa ''Approach bridge'' ngubungaké kreteg utama karo dalan layang. Kreteg dumadi saka loro pérangan sing dawané saben pérangan 672 mèter.
 
Kreteg iki migunakaké konstruksi penyangga beton kothak dawané 80 mèter saben bentangan kanthi 7 bentangan saben sisisisih sing ditopang pondhasi penopang dhiamèter 180&nbsp;cm <ref>{{cite web|url=http://www.suramadu.com/désain/approach-bridge.html|title=Désain approach bridge|publisher=Suramadu.com|accessdate=26 MeiMèi 2009}}</ref>.
 
=== Kreteg utama ===
352.737

besutan