Kasultanan Demak: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing (2)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan (2), klebu → kalebu)
(éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing (2))
}}
 
'''Kasultanan Demak''' diyasa déning [[Radèn Patah]] taun 1481 [[Masehi|M]] utawa 1403 [[taun Saka]]. Laladan iki sadurungé dadi pérangan sakapéranganing Krajan [[Majapahit]] nanging wektu kadadéan perang sadulur ing Majapahit taun 1478, punjer [[krajan]] Majapahit dipindhah menyang Keling, banjur pindhah manèh menyang Daha.
 
== Raja-ratu ==
Arya Penangsang munggah dadi panguwasa nanging uga ditentang akèh wong ing antarané Adipati Pajang ya iku [[Jaka Tingkir]]. Jaka Tingkir sing uga mantu Sultan Trenggana ngrasa yèn garwané luwih duwé hak singgasana kasultanan tinimbang Arya Penangsang. Jaka Tingkir banjur yasa koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki kasil nyingkiraké Arya Penangsang lan Kasultanan Demak wusanané ambruk.
 
Jaka Tingkir yasa [[Kasultanan Pajang]], laladan Demak dadi pérangan sakapéranganing Kasultanan Pajang. Jaka Tingkir nyandhang gelar [[Sultan Hadiwijaya]].
 
{{clear}}
352.737

besutan