Bovinae: Béda antara owahan

13 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Biasa → Biyasa, genus → génus, klompok → golongan (2), sakwéné → suwéné, dipigunakaké minangka → kanggo
(éjaan, replaced: punah → cures (3), klebu → kalebu)
(éjaan, replaced: Biasa → Biyasa, genus → génus, klompok → golongan (2), sakwéné → suwéné, dipigunakaké minangka → kanggo)
[[Strepsicerotini]]
}}
'''Bovinae''' iku sawijining subfamili saka famili [[Bovidae]] sing nyakup manéka klompokgolongan kasebar ing 10 genusgénus [[kéwan kuku driji]] mawa ukuran médhium nganti gedhé, kalebu [[sapi dhomèstik]], [[bison]], [[kebo banyu]], [[yak]], lan [[antelope]].
Ing akèh papan, bovinae dipigunakaké minangkakanggo bahan panganan. [[Sapi]] dipangan ing manéka papan kejaba [[India]] amarga bovinae dinyatakakén minangka kéwan suci umat [[Hindhu]].
 
Rélasi paling cerak saka subfamili iki ya iku suku [[Boselaphini]] lan [[Tragelaphini]]. Ana 13 anggota. Spesies iki teka liwat prosès évolusi sakwénésuwéné 5-8 yuta taun. Sing pisanan nyebar ya iku saka klompokgolongan kebo, banjur banthèng, bison, lan yak.
 
== Klasifikasi ==
**** [[Bongo]], ''Tragelaphus eurycerus''
*** Genus ''[[Taurotragus]]''
**** [[Eland BiasaBiyasa]], ''Taurotragus oryx''
**** [[Eland Gedhé]], ''Taurotragus derbianus''
 
352.737

besutan