Flavonoid: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: klompok → golongan, tuladhane → tuladhané (2), umume → racaké (2), duweni → duwé
(→‎top: éjaan, replaced: senajan → sanajan)
(éjaan, replaced: klompok → golongan, tuladhane → tuladhané (2), umume → racaké (2), duweni → duwé)
[[Gambar:Isoflavan.svg|thumb|upright|Struktur isoflavon]]
[[Gambar:4-phenylcoumarin.PNG|thumb|upright|Struktur neoflavonoid]]
'''Flavonoid''' ya iku senyawa kang kasusun saka 15 atom karbon kang umumeracaké sumebar ing tanduran.<ref name="Hahlbrock">Hahlbrock K. 1981. ''Flavonoids''. dalam ''The Biochemistry of Plants, Vol. 7: Secondary Plant Products. New York: Academic Press. Hal:425-456.</ref> Luwih saka 2000 flavonoid kang asalé saka tanduran wis diidentifikasi, nanging ana telung klompokgolongan kang umum disinau, ya iku [[antosianin]], [[flavonol]], lan [[flavon]].<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995. ''Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2''. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:150-152. ISBN 979-8591-27-5</ref>
Antosianin (saka basa Yunani ''anthos'' , kembang lan ''kyanos'', biru-tuwa) ya iku pigmen werna kang umumeracaké ana ing kembang duweniduwé werna abang, ungu, lan biru.<ref name="Salisbury"/> Pigmen iki uga ana ing pirang-pirang pérangan tanduran liyané tuladhanetuladhané, woh-wohan tertentu, pang, godhong lan ing oyot. Flavnoid kerep ana ing sel epidermis.<ref name="Salisbury"/>
Akeh-akèhé flavonoid ana ing [[vakuola]] sel tanduran sanajan panggonan sintesisse ana ing njaba vakuola.<ref name="Salisbury"/>
 
== Fungsi ==
Antosianin lan flavonoid liyané narik kawigaten akèh ahli genetika amarga ana kemungkinan kanggo nggubungake pirang-pirang karubedan morfologi ing antarané spésies kang cedhak karo siji génus tuladhanetuladhané karo jinis flavonoid kang dikandung.<ref name="Salisbury"/> Flavonoid kang ana ing spésies kangpadha kekancan ing siji génus menehi informasi tumrap ahli taksonomi kanggo nglompokkake lan nemtokake garis evolusi tanduran iku.<ref name="Salisbury"/>
 
Cahya kususe sadawane glombang biru ningkatake pambentukan flavonoid lan flavonoid ningkatake resistensi tanduran marang radiasi UV.<ref name="Salisbury"/>
352.737

besutan