Malvales: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Catatan sikil → Cathetan sikil, paling gedhé → gedhé dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
(éjaan, replaced: Catatan sikil → Cathetan sikil, paling gedhé → gedhé dhéwé)
'''Malvales''' iku salah siji [[Ordo (biologi)|bangsa]] [[tetanduran ngembang]] sing kalebu sajeroning klad [[eurosids II]], [[rosids]], [[core eudicots]], [[eudicots]] ([[Sistem klasifikasi APG II]]). Bangsa iki uga diakoni minangka [[takson]] sajeroning [[sistem klasifikasi Cronquist]] lan kacakup sajeroning [[kelas (biologi)|anak kelas]] [[Dilleniidae]], [[kelas (biologi)|kelas]] [[Magnoliopsida]].
 
Anggota paling wigati ya iku Malvaceae, sing myakup akèh taduran migunani, kanthi 4.000 jinis anggota lan dadi suku paling gedhé dhéwé ing bangsa iki.
 
== Suku/familia ==
Miturut sistem Cronquist, Malvales mung nyakup Malvaceae (s.l.) ditambah [[Elaeocarpaceae]]. Sapérangan suku sing dilebokaké Malvales miturut APG II dilebokaké sajeroning dalam [[Violales]].
 
== CatatanCathetan sikil ==
 
{{reflist}}
352.737

besutan