Amangkurat IV: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Kadadosan saking Pangangkatanipun: éjaan, replaced: kerajaan → karajan
(éjaan, replaced: istana → pura (2), Sejarah → Sajarah)
(→‎Kadadosan saking Pangangkatanipun: éjaan, replaced: kerajaan → karajan)
Pangeran Blitar lajeng nyerang pura kanthi panyengkuyung saking kaum ulama ingkang boten remen kaliyan VOC. Pangeran Purbaya lan Arya Mangkunagara (putra Amangkurat IV) kagabung ing salebeting pemberontakan punika. Ananging amargi pihak Amangkurat IV langkung kiat, para pemberontak pungkasanipun nyingkir ninggalaken Kartasura.
 
Pangeran Blitar lajeng yasa malih kutha Karta (bekas pura Mataram jaman Sultan Agung). Piyambakipun ngangkat piyambakipun dados raja kanthi gelar Sultan Ibnu Mustafa Paku Bawana, lan kerajaanipunkarajanipun dipunsebut Mataram Kartasekar.
 
Pakdhé Amangkurat IV, inggih punika Arya Mataram ugi ninggalaken Kartasura pinuju [[Pati]] ing pundi piyambakipun ngangkat piyambakipun dados raja ing mrika.<ref name="internet 3">[http://wongwedoknusantara.blogspot.com/2011/07/ratu-amangkurat.html]</ref>
348.872

besutan