Konggrès Amérika Sarékat: Béda antara owahan

→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan (3), federal → fédheral, legislatif → lègislatif, nagara pérangan → praja (3), nduwèni → duwé, padunung → sing ndunungi)
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
[[Gambar:G.W. Bush delivers State of the Union Address.jpg|thumb|300px|Konggrès sajeroning Sèsi Bebarengan.]]
 
'''Konggrès Amérika Sarékat''' ([[Basa Inggris]]: ''United States Congress'') iku [[cawang lègislatif]] saka pamaréntahan fédheral [[Amérika Sarékat]]. Sistem sing dianut ya iku [[sistem rong kamar]] utawa bikameral, dumadi saka [[Dewan Perwakilan Rakyat Amérika Sarékat|Dewan Perwakilan Rakyat]] lan [[Senat Amérika Sarékat|Senat]]. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji [[dhistrik]] lan tugas sajeroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung sing ndunungi saben [[praja]]; déné sajeroning Senat, saben praja duwé loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajeroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih sacarakanthi langsung déning masarakat, nanging ing sawetara praja gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong.
DPR lan Senat sidhang ing [[Gedung Capitol]] sing dunungé ing kutha[[Washington, D.C.]]
 
352.737

besutan