Zhao Ziyang: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Komunis → Kuminis (4)
(→‎top: éjaan, replaced: ewahan → éwahan)
(éjaan, replaced: Komunis → Kuminis (4))
|death_place=[[Beijing]]
|spouse=
|party=[[Partai KomunisKuminis Tiongkok]]
|vicepresident=
|order=[[Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok]] ke-3
}}
 
'''Zhao Ziyang''' ([[Hanzi prasaja]]: 赵紫阳, [[Hanzi tradisional]]: 趙紫陽, [[Hanyu Pinyin]]: Zhào Zǐyáng) ([[17 Oktober]] [[1919]]–[[17 Januari]] [[2005]]) ya iku sapriyantun [[pulitikus]] wonten ing [[Republik Rakyat Tiongkok]]. panjenenganipun ya iku mantan [[Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok]] saking [[1980]] ngantos [[1987]], ugi [[Sekretaris Jendral Partai KomunisKuminis Tiongkok|Sekretaris Jendral]] [[Partai KomunisKuminis Tiongkok]] saking [[1987]] ngantos [[1989]].
 
dados sapriyantun pejabat ngalenggahan inggil, panjenenganipun ya iku pangarsa reformasi ingkang nglampahi ewah-éwahan peken ingkang meningkatkan produksi kaliyan pesat ugi mangarsani langkah-langkah kagem mempersingkat [[birokrasi]] ingkang lema ugi nempuhi [[korupsi]].
|-
|Width="30%" align="center"|Didahului:<br />'''[[Hu Yaobang]]'''
|Width="40%" align="center"|'''[[Sekretaris Jendral Partai KomunisKuminis Tiongkok]]'''<br />1987–1989
|Width="30%" align="center"|Digantikan:<br />'''[[Jiang Zemin]]'''
|}
352.737

besutan