Plendhungan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nganthi → nganti
(→‎Pranala njaba: éjaan, replaced: Pesta → Pista)
(→‎top: éjaan, replaced: nganthi → nganti)
 
[[Gambar:Hoquiam toy balloons.jpg|right|thumb|Pléndhungan]]
 
'''Pléndhungan''' sajeroning ([[basa Indonésia]] : Balon) ya iku wangun kantong [[fleksibel]] kang lumrahé duwé isi [[gas]] kaya ta [[hélium]], [[hidrogen]], [[nitrogen monoksida]] lan [[udara]], Wangun Pléndhungan ing jinisé duwé mupangat kanggo [[unsur dekorasi]], minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka [[kéwan]] (''animal bladder'').Pléndhungan ''modhèren'' digawé saka bahan sajinis [[karèt]], [[lateks]], [[chloroprene]] uga [[nilon]]. Pléndhungan modhèren tinemu déning panjenengané [[Michael Faraday]] ing [[taun]] [[1800]]-an, minangka prosès produksi Pléndhungan durung kadadéan nganthinganti akir taun 1930-an.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan