Melilla: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: propinsi → provinsi
(→‎top: éjaan)
(→‎top: éjaan, replaced: propinsi → provinsi)
'''Melilla''' iku [[eksklave]] duwèké [[Spanyol]] ing [[Segara Tengah|Mediterania]] kang amba wewengkoné 12,3 km², dumunung ing pasisir lor [[Afrika Lor]] lan diubengi déning wewengkoné [[Maroko]]. Melilla lan [[Ceuta]] iku loro wewengkon Spanyol ana ing dharatan bawana [[Afrika]]. Kutha iki minangka péranganing [[Provinsi Spanyol|propinsiprovinsi]] [[Málaga]] nganti [[14 Maret]] [[1995]], banjur sawisé éntuk Status Otonomi.
 
Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé Spanyol dadi anggota [[Uni Éropah]]. Miturut cacah taun 2008, sing ndunungi ana 73.460 jiwa. Kutha iki sing ndunungi kang agamané [[Kristen]], [[Muslim]] (mliginé wong Berber), lan [[Yahudi]] (minoritas). [[Basa Spanyol]] minangka basa resmi masarakat, nanging sawijining dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.
352.737

besutan