Racun: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Klasifikasi: éjaan, replaced: tuladhane → tuladhané
(→‎top: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu)
(→‎Klasifikasi: éjaan, replaced: tuladhane → tuladhané)
== Klasifikasi ==
Ana ing buku forensik medis sing ditulis déning [[JL Casper]], racun dibedakake dadi 5 golongan, ya iku:
# Racun iritan, ya iku racun sing bisa nyebabake iritasi lan radang, tuladhanetuladhané [[asam mineral]], [[fungi beracun]], lan [[preparasi arsenik]].<ref name="internet2">[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Keséhatan/berbagai-racun-mematikan-di-sekeliling-kita_2 Berbagai Racun Mematikan di Sekeliling Kita ] (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)</ref>
# Racun sing nyebabke [[hiperemia]], racun narkotik, sing akibate bisa fatal ing [[polo]], [[paru-paru]], lan [[jantung]].<ref name="internet2"/> Tuladha [[opium]], [[tembakau]], [[konium]], [[dogitalis]], lsp.<ref name="internet2"/>
# Racun sing nglumpuhake [[saraf]], ngracuni [[darah]], organ pusat saraf bisa lumpuh lan lan nyebabke wong bisa mati.<ref name="internet2"/> Tuladha [[asam hidrosianat]], [[sianida seng]], lan [[kloroform]].<ref name="internet2"/>
352.737

besutan