Munggah wuwungan: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: mbangun → yasa (2)
(éjaan, replaced: proses → prosès, utamane → mliginé)
(éjaan, replaced: mbangun → yasa (2))
'''Munggah wuwungan''' iku upacara adat sing diselenggara'ake bubar [[wuwungan]] dibangun/diadhek'ake ing prosès mbangunyasa [[umah]]. Istilah munggah wuwungan iki kadhang diarani [[munggah gendeng]]. Upacara iki diselenggara'ake wektu rangka wuwungan wis dadi ning [[gendeng]] urung dipasang.
 
Upacara adat iki uga dikenal ing laladan-laladan liya ing [[Nusantara]].
 
==Slametan lan syukuran==
Upacara iki sejatine upacara kanggo [[syukuran]] amarga seneng umah sing dibangun wis nduwé wuwungan dadi sedela manèh wis bisa dipanggoni lan ora bakalan kudhanan lan kepanasan. Puncak acarane ya iku [[kendhuren]], mliginé kanggo tukang-tukang sing mbangunyasa umah lan tangga-tangga cedhak umah sing dibangun. Acara ditutup karo [[ndonga]] bareng sing dipimpin [[ulama]]. Biasane acara kendhuren munggah wuwungan iki diselenggara'ake awan utawa bubar [[shalet dhuhur]], dadi seliyane kanggo mangan awan tukang-tukange uga jamaah lan ulama sing metu saka [[masjid]] utawa [[langgar]] bisa langsung mèlu lan baline nggawa tentengan [[besek]].
 
==Sesajen==
352.737

besutan