Zhu Rongji: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku
(→‎top: éjaan, replaced: teng → wonten ing)
(→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku)
{{Chinese|title=Zhu Rongji|s={{linktext|朱|镕|基}}|t={{linktext|朱|鎔|基}}|p=Zhū Róngjī|w=Chu Jung-chi|poj=Chu Iûⁿ-ki|order=st}}
 
'''Zhu Rongji''' ([[pinyin]]: Zhū Róngjī; [[Wade-Giles]]: Chu Jung-chi; {{lahirmati|[[Changsha]], [[Hunan]]|1|10|1928}})yaikuya iku sapriyantun negarawan [[Republik Rakyat Tiongkok]] ingkang menjabat dados pangarsa Partai ugi Walikota wonten ing [[Shanghai]] antawis taun 1987 ugi 1991, sadereng menjabat dados gubernur [[Bank Rakyat Tiongkok]] antawis taun 1993 ugi 1995, ugi lajeng [[Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok]] datheng-5 antawis taun 1998 ugi 2003.
 
Zhu pensiun wonten taun 2003, ugi dereng sapriyantun tokoh publik sejak kala punika. Perdana menteri Zhu ugi wiyar dipuntepang amargi humor berselera ugi karisma.
352.737

besutan