Maria: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: perayaan → karaméan
(→‎top: éjaan, replaced: Pesta → Pista)
(→‎top: éjaan, replaced: perayaan → karaméan)
Miturut sumber-sumber non-kanonik, wongtuwané asma [[Yoakim]] lan [[Hana]]. Sawijining téyori ngandhakaké yèn asma bapaké ya iku Heli, sing disebutaké sajeroning [[silsilah Yesus|silsilah miturut Lukas]]. Maria, sing wektu iku sawijining [[keperawanana|perawan]], weruh saka malaikat [[Gabriel (malaikat)|Gabriel]], utusan Allah, yèn bakal ngandhut Yesus, anak saka [[Allah]] sing urip, liwat [[mukjizat]] saka [[Roh Suci]].
 
Amarga {{Ayat|Lukas|1|48}} ("wiwit saiki kabèh katurunan bakal nyebut aku bahagia"), Maria akèh diagungaké ing kalangan wong Kristen, mliginé ing lingkungan [[Gréja Katulik Roma]] lan [[Gréja Ortodoks]]. Umat Muslim uga ngurmati Maria. Babagan [[téyologi]] [[Kristen]] sing magepokan disebut [[Mariologi]]. Pista kelairan Maria dipèngeti ing kalangan Gréja Ortodoks, Katulik Roma, lan Anglikan tanggal [[8 September]]. Gréja Ortodoks lan Katulik Roma uga duwé akèh dina perayaankaraméan liyané kanggo ngurmati Maria.
<!--
== Gelar-gelar Maria ==
352.737

besutan