Westminster Central Hall: Béda antara owahan

éjaan, replaced: bangunan → yasan (4), galeri → gladri, senadyan → sanadyan, konferensi → konferènsi
c (Bot: Migrating 5 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q81473 (translate me))
(éjaan, replaced: bangunan → yasan (4), galeri → gladri, senadyan → sanadyan, konferensi → konferènsi)
[[Image:methodist.central.hall.london.arp.jpg|thumb|right|250px|Methodist Central Hall, Westminster]]
'''Methodist Central Hall, [[Westminster]]''' iku bangunanyasan sing dumunung ing [[Victoria Street, London|Victoria Street]] ing kutha [[London]], ing sisihing [[Parliament Square]], lan [[Queen Elizabeth II Conference Centre]] lan ngadhep [[Westminster Abbey]]. Iki arupa bangunanyasan multiguna—minangka gréja Methodis, pusat konferensikonferènsi lan pamèran, galerigladri seni, bangunanyasan kantor, lan atraksi turis. Ruang utama bangunanyasan iki amot 2,352 kursi.
 
==Sajarah==
Central Hall diadegaké kanggo mèngeti sédané [[John Wesley]]. Bangunan iki diadegaké ing taun 1912 ing panggonan [[Royal Aquarium|Royal Aquarium, Music Hall lan Imperial Theatre]], sawijining komplèks hiburan wiwit taun 1876 nganti taun 1903. Central Hall naté dianggo patemon pisanan [[Sidang Umum PBB]] ing taun 1946. Minangka tandha maturnuwun, Sidang Umum mutusaké mbiayani pangecètan manèh témbok gréja kanthi werna biru enom - cèt mau isih ana, senadyansanadyan wis rada nglothok.
 
==Pranala njaba ==
{{coord|51|30|00|N|0|07|48|W|region:GB_type:landmark|display=title}}
 
[[CategoryKategori:Gréja Methodist ing London]]
[[CategoryKategori:Bangunan lan struktur ing Westminster]]
348.872

besutan