René Descartes: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nggunaake → nganggo
(→‎top: éjaan, replaced: tulisane → tulisané, umume → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: nggunaake → nganggo)
'''René Descartes''' ([[La Haye]], [[Prancis]], [[31 Maret]] [[1596]] – [[Stockholm]], [[Swedia]], [[11 Fèbruari]] [[1650]]), uga kondhang kasebut '''Cartesius.''' [[Filsafat|Filsuf]] lan [[matematikawan]] [[Perancis]] iki kang nganggit buku ''Discours de la méthode'' (1637). Buku iki metu
 
Saka buku iki kawentar pocapan ''[[Cogito Ergo Sum]]'' kang racaké kasalin ing Inggris dadi ''I think, therefore I am.'' Utawa kira-kira ing [[Basa Jawa]], ''Aku mikir mula aku ana.'' Akèh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, mliginé ing jagad sisih kulon. Seka tulisané, Descartes ngajap supaya nggunaakenganggo pikiran.
 
Dhèwèké kasil mulati wong [[Éropah]] nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Éropah. Jaman Pepadhang (''Renaisance'') banjur teka lan nggawa revolusi ing [[Inggris]] lan Perancis.
352.737

besutan