Gela: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, didegaké → diyasa, Desember → Dhésèmber, dening → déning (2)
c (Bot: Ngganti katégori Kutha ing Italia karo Kutha ing Itali)
(éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, didegaké → diyasa, Desember → Dhésèmber, dening → déning (2))
elevation_m = 46 |
area_total_km2 = 276|
population_as_of = [[31 DesemberDhésèmber]], [[2004]]|
population_total = 77260|
population_density_km2 = 262|
}}
 
'''Gela''' iku sawijining [[kutha]] ing [[Provinsi Caltanissetta]], [[Sisilia]], nagara [[Italia]] kanthi padunungsing ndunungi cacahé 77,261 jiwa. Iku 'iku koloni Yunani, didegakédiyasa ing 689 SM deningdéning wong-wong sing teka ing Pulo Rhodes lan Yunani. Iku dirusak ing 282 SM deningdéning Mamertines, asmane iki asalé saka allah Mars lan iku tentara prajurit mercenary layanan ing Syracuse<ref>Emanuele Zuppardo-Salvatore Piccolo, ''Terra Mater: sulle Sponde del Gela greco'', Betania Editrice, Caltanissetta (2005).</ref>.
 
== Komunitas tangga ==
 
== Réferènsi ==
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Kutha ing Sisilia]]
[[Kategori:Kutha ing Itali]]
[[Kategori:Itali]]
 
 
{{geo-stub}}
352.737

besutan