Robert Koch: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (5)
(→‎top: éjaan, replaced: Hadhiah → Bebungah)
(→‎top: éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (5))
|influenced = [[Friedrich Loeffler]]
| known_for = Pamanggihan [[bakteriologi]]<br />[[Koch's postulates]] of [[germ theory]]<br />Isolasi [[anthrax]], [[tuberkulosis]] lan [[kolera]]
| prizes = [[Bebungah NobèlNobel babagan Kadhokteran]] (1905)
}}
'''Heinrich Hermann Robert Koch''' ({{lahirmati||11|12|1843||27|5|1910}}) punika [[dhokter]] saking Jerman. Panjenenganipun misuwur awit manggih [[Bacillus anthracis|anthrax bacillus]] ([[1877]]), [[tuberkulosis|tubercle bacillus]] ([[1882]]), lan [[kolera]] ''[[bacillus]]'' ([[1883]]) lan ngembangaken [[postulat Koch]]. Panjenenganipun dipunparingi [[Bebungah NobèlNobel babagan Fisiologi utawi Kadhokteran]] [[taun]] [[1905]] lan dipunanggep minangka pangadeg [[bakteriologi|baktèriologi]]. Panjenenganipun tilar donya ing [[Baden-Baden]], Jerman.
 
{{clr}}
 
{{Penghargaan NobèlNobel ing Fisiologi utawi Kadhokteran}}
 
{{clr}}
[[Kategori:Kapatèn 1910]]
[[Kategori:Dhokter Jerman]]
[[Kategori:Pamenang Bebungah NobèlNobel ing babagan fisiologi utawa kadhokteran|Watson]]
[[Kategori:Tokoh Jerman pamenang Bebungah NobèlNobel]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
 
352.737

besutan