Gerty Cori: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (4), penyakit → lelara
(éjaan, replaced: bidang → babagan, konsentrasi → konsèntrasi, pérangan saking → péranganing, tulang → balung)
(éjaan, replaced: Nobèl → Nobel (4), penyakit → lelara)
| alma_mater = [[German Charles-Ferdinand University in Prague]]
| known_for = Extensive research on carbohydrate metabolism; described the [[Cori cycle]]; identified [[Glucose 1-phosphate]]
| awards = Many [[#Awards and recognitions|awards and recognitions]], including [[Penghargaan NobèlNobel dalam Fisiologi atau Kedhokteran]] (1947)
| occupation = [[Biochemistry|Biochemist]]
}}
[[Image:Gerty Theresa Radnitz Cori (1896-1957) and Carl Ferdinand Cori.jpg|thumb|Gerty Cori with her husband and fellow-Nobelist, [[Carl Ferdinand Cori]], in 1947.]]
 
[[Dhokter|dr]]. '''Gerty Theresa Cori''' (kalair Radnitz) ({{lahirmati|[[Praha]]|15|8|1896||26|10|1957}}) inggih punika [[wanita]] kapisanan saking [[Amérika Sarékat]]<ref name="internet 1">[http://beckerexhibits.wustl.edu/mowihsp/bios/cori.htm]</ref> ingkang pikantuk [[Penghargaan NobèlNobel Fisiologi utawi Kedhokteran]] nalika taun [[1947]], ingkang dipuntampi kaliyan garwanipun dr. [[Carl Ferdinand Cori]], lan dr. [[Bernardo Houssay]] saking [[Argentina]].<ref name="internet 2">[http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1947/cori-gt-bio.html]</ref>
 
== Pagesangan Awal ==
 
== Taun-taun pungkasan ==
Nalika musim panas [[1947]], piyambakipun wiwit ngraosaken gejala [[Myelofibrosis]], penyakitlelara penyempitan [[balung]] ingkang jarang kadadosan. Antawis 10 taun piyambakipun nerusaken karyanipun, ngalami mumet ananging boten purun mungkasi kegiyatan laboratoriumipun. Nalika [[26]] [[Oktober]] [[1957]], piyambakipun sééda akibat [[gagal ginjal]].
 
== Trivia ==
* [http://www.fau.edu/library/bro79.htm Biografi Gerty Theresa Cori]
{{clr}}
{{Penghargaan NobèlNobel ing Fisiologi utawi Kadhokteran}}
{{clr}}
 
{{DEFAULTSORT:Cori, Gerty}}
[[Kategori:Pemenang Bebungah NobèlNobel ing babagan fisiologi utawa kadhokteran]]
[[Kategori:Ahli biokimia Amérika Sarékat]]
[[Kategori:Tokoh Républik Ceko]]
352.737

besutan