Alfabèt: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, biasa → biyasa
(éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, biasané → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, biasa → biyasa)
[[Gambar:A Specimen by William Caslon.jpg|thumb|250px]]
'''Alfabèt''' iku tembung asal saka [[basa Yunani]], saka rong aksara wiwitan sajeroning tulisan mau, ya iku aksara [[alfa]] lan [[beta]]. Makna tembung iki yaiuku sawijining sistem panulisan sing mawa dhasar [[fonem]] [[vokal]] lan [[konsonan]]. Alfabet béda karo [[abjad]], sing racaké ora nduwèniduwé lambang [[vokal]], lan béda karo [[abugida]] lan [[aksara silabis]], sing saben aksara (huruf) é nglambangaké fonèm nanging sajeroning wangun suku tembung.
 
Sawjining [[fonèm]] sing ora dikandhut sajeroning sawiji alfabet bisa ditulis nganggo [[dwihuruf]] utawa [[tandha diakritik]] (akut, aksèn, tilda, lsp), sing biasabiyasa ana ing [[alfabèt Latin]]. Contoné dwihuruf /ng/ tumrap fonèm {{IPA|[ŋ]}} (konsonan sengau langit-langit mburi) sajeroning [[basa Indonésia]]; huruf [[N]] kanthi tandha tilda (Ñ) tumrap fonèm {{IPA|[ɲ]}} (konsonan sengau langit-langit) sajeroning [[basa Spanyol]].
 
Sistem panulisan sing ana yakuwi:
348.872

besutan