Universitas: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: ( → (, paling tuwa → tuwa dhéwé
(→‎top: éjaan, replaced: pengetahuan → kawruh)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: ( → (, paling tuwa → tuwa dhéwé)
* [[Universitas Paris]] ing [[Prancis]] lan [[Universitas Oxford]] ing [[Inggris]] ing mangsa [[Abad Tengahan]] (watara abad ka-11 nganti 12) kanthi wulangan [[hukum]], [[perobatan]], lan [[teologi]].
 
Institusi kaya universitas iki wis ana ing [[Pèrsi]], salah siji sing misuwur ya iku[[Akademi Gundisapur]] lan uga [[Universitas Al Azhar]] ing [[Kairo]], sing dadi universitas paling tuwa dhéwé ing donya sing isih operasi. Salah siji universitas ing Asia sing misuwur liyané ya iku Universitas Nalanda ing [[Bihar, India]].
 
Saliyané Universitas ana uga sawetara istilah liya sing dadi péranganing perguruan tinggi ya iku:
* [[Institut]]
* [[Politèknik]]
* [[Sekolah dhuwur]] ( ''Sekolah Tinggi'')
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan