3 Diva: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (3), dibentuk → diwangun
(→‎top: éjaan, replaced: kedadéyan → kadadéan, kayata → kaya ta, kadadéyan → kadadéan, hubungané → gayutané, gedhe → gedhé, Februari → Fèbruari, diubah → diowah, dilaksanakaké → ditindakaké (2), biasa → biyasa)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (3), dibentuk → diwangun)
| pastmembers =
}}
'''Tiga Diva''' ya iku grup musik trio vokal kang anggotané para [[penyanyi]] kondhang, kaya ta [[Krisdayanti]], [[Titi DJ]], lan [[Ruth Sahanaya]], trio vokal iki nggabung ning wiwitan taun 2006, dibentukdiwangun amarga bantuwan saka [[Erwin Gutawa]] sing dadi panata musik lan [[Jay Subiyakto]] dadi panata artistik.<ref name="Diva 1">[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/di3va/ biografi 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Konser 3 Diva iki diwiwiti nganggo iringané Erwin lan Jay, sukses ditindakaké ning [[Jakarta]], [[Surabaya]], [[Bandung]] lan [[Denpasar]],
Nyusul sawisé iku trio iki sukses ning [[Malaysia]], nalika tanggal [[25 Maret]] taun [[2007]].<ref name="Diva 1"/>
Ananging suwé-suwé, Diva Telu iki bubar karo Erwin-Jay ning wiwitan taun 2008.<ref name="Diva 1"/>
Amarga kadadéan iku, konsèr Tiga Diva ning Hotèl Gran Melia, [[Jakarta Kidul]] nalika wengi pungkasaning taun.<ref name="Diva 1"/>
Pihak kang ngelaksanakaké konser kasebutmau ora sarujuk karo Erwin-Jay, ananging dilanjutaké konser karo nampilaké musisi liyané dadi pendampingi.<ref name="Diva 1"/>
 
Amarga saka iku pirang dina sawisé Erwin-Jay protès amarga Diva Telu mau tampil ora karo dhèwèké.<ref name="Diva 1"/>
 
Miturut [[Jeffry Woworuntu]] garwané [[Ruth Sahanaya]], 3 Diva iku format acara kang sebeneré dudu grup kaya [[Elfas Singer]] utawa [[Manhattan Transfer]].<ref name="Diva 2">[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/jeffry-woworuntu-tiga-diva-bukan-grup-musik.html berita 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Kabeneran ana telung [[penyanyi]] ing program kasebutmau mula digawé 3 Diva, sawisé program kasebutmau bubar isih ana prabawa kang gedhé, mula wusananré ditindakaké terus, lan masarakat meruhi yèn 3 diva iku grup anannging sabeneré dudu.<ref name="Diva 2"/>
 
Sadurungé para anggota 3 Diva nganggo kajayaané dhéwé-dhéwé, mula ora padha gumantung maring anggota liyané.<ref name="Diva 2"/>
352.737

besutan