Dhémokrasi: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau
(→‎top: éjaan, replaced: dilaksanakaké → ditindakaké)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
'''Dhémokrasi''' iku wangun utawa mékanisme [[sistem pamaréntahan]] sawijining nagara minangka upaya minangka kadhaulatan rakyat (kakuwasan [[warganagara]]) sadhuwuring nagara kanggo ditindakaké déning [[pamaréntah]] nagara kasebutmau.
 
Salah siji pilar dhémokrasi ya iku prinsip ''[[trias politica]]'' sing mérang katelu kakuwasan pulitik nagara ([[èksekutif]], [[yudhikatif]] lan [[lègislatif]]) kangggo diwujudaké sajeroning telung jinis lembaga nagara sing [[indepènden]] lan sajajar siji lan sijiné. Kasejajaran lan indepèndensi katelu jinis lembaga nagara iki diperlokaké supaya katelu lembaga nagara iki bisa silih ngawasi lan silih ngontrol adhedhasar prinsip ''[[checks and balances]]''.
352.737

besutan