Werna wèb: Béda antara owahan

16 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: kasebut → mau (4)
(éjaan, replaced: nilai → aji (6), sacara → kanthi, Nilai → Aji)
(éjaan, replaced: kasebut → mau (4))
[[Gambar:Color_Palette.png|thumb|Conto palet werna]]
 
'''Werna wèb''' ya iku werna-werna kang dipigunakaké sajeroning ngrancang kaca [[wèb]], lan uga cara [[ndèskripsèkaké]] lan [[spesifikasi]] saka werna-werna kasebutmau.
 
Perancang wèb duwé kabébasan sajeroning milih werna kang bakal minangka èlemèn-èlemèn dokumen wèbé. Werna-werna kang dimaksud bisa dispesifikasèkaké nganggo triplet [[RGB]] sajeroning format [[heksadesimal]] (disebut uga minangka triplet heksadesimal). Cara liya ya iku kanthi ngarujuk werna-werna kasebutmau nganggo jenengé sajeroning [[basa Inggris]], nanging cara iki mung wates kanggo werna kang wis dikenal utawa dirumusaké. Kanggo variasi-variasi werna liya lumrahé dipigunakaké [[piranti lunak]] grafik utawa [[perkakas werna]]. Ing sisih tengen iki conto sawijining palet werna kang dumadi saka [[2048]] werna.
 
== Sajeroning HTML ==
== Jeneng-jeneng werna X11 ==
 
Minangka tambahan, sawetara werna didhefinisèkaké déning sawetara [[panjelajah wèb]] kaya [[Internet Explorer]] utawa [[Mozilla Firefox]]. Sawijining panjelajah wèb manawa ora bisa ngenali kabèh werna iki, nanging wiwit taun [[2005]] kabèh panjelajah wèb modèren ndhukung kanthi pepak werna-werna kang kadaftar. Akèh saka werna-werna iki dijupuk saka pratélan werna-werna [[X11]] kang didistribusèkaké bebarengan karo sistem [[X Window]], Werna-werna kasebutmau wis distandarisasi déning [[SVG 1.0]] lan didhukung déning agèn-agèn pangguna [[SVG Full]], ananging dudu péranganing [[SVG Tiny]].
<!--
Hampir sama persis nama-nama warna seperti di atas digunakan dalam [[.net Framework]], dalam KnownColor dan enumerasi Color. Warna yang berbeda hanya DarkSeaGree yang didefinisikan sebagai 8F,BC,8B (dan bukan 8F,BC,8F).
== Warna-warna CSS ==
 
Basa Cascading Style Sheets ndhefinisèkaké cacahing werna kang padha karo werna-werna sajeroning spesifikasi HTML 4. Minangka tambahan CSS 2.1 nambahaké werna 'orange' ing pratélan kasebutmau.
 
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
352.737

besutan