Bilirubin: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau, penyakit → lelara (3)
(éjaan, replaced: cahaya → cahya (3), cepet → rikat, demonstrasi → dhémonstrasi, energi → ènergi)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau, penyakit → lelara (3))
| accessdate = 2010-10-27
| work = Departments of Neuroscience, Pharmacology and Molecular Sciences, and Psychiatry and Behavioral Sciences, The Johns Hopkins University School of Medicine; Baranano DE, Rao M, Ferris CD, Snyder SH.
}}</ref> Bilirubin ya iku penghambat respon [[sel T|sel T CD4<sup>+</sup>]], dhuwuré rasio [[serum getih|serum]] bilirubin bakal ngindhuksi [[apoptosis]] sèl T CD4<sup>+</sup> kasebutmau, saéngga bilirubin dianggep bisa mandhegaké [[penyakitlelara]] [[otoimun]] kaya ta [[sklerosis multipel]].<ref>{{cite web
| url = http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18641326
| title = Bilirubin possesses powerful immunomodulatory activity and suppresses experimental autoimmune encephalomyelitis
}}</ref>
 
Bilirubin iku [[pigmen]] kang diculaké nalika sèl-sèl [[getih]] [[abang]] ''(eritrost)'' dipecah.<ref name="internet1">[http://kamuskesehatan.com/arti/bilirubin/ Arti Bilirubin](diundhuh 25 Januari 2013)</ref> Padtan bilirubin diprosès lan ditokaké déning [[ati]].<ref name="internet1"/> Tingkat kaluwihan bilirubin ing [[getih]] (hiperbilirubinemia) bisa ngindhikasi karusakan ati lan bisa njalari [[penyakitlelara kuning]].<ref name="internet1"/> Penyakit kuning ya iku penyakitlelara kang ditandhani [[kulit]]é kuning, [[mripat]] dadi [[putih]], werna [[tinja]] pucet, lan [[uyuh]] peteng.<ref name="internet1"/> Tingkat bilirubin normal ya iku sangisoré 1,3&nbsp;mg.<ref name="internet1"/>
 
== Fungsi ==
352.737

besutan