Ahmadiyyah: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kasebut → mau (2)
(→‎Media elektronik: éjaan, replaced: ka- → angka)
(éjaan, replaced: kasebut → mau (2))
[[Gambar: Liwa-e-Ahmadiyya 1-2.svg |thumb|250px| ''Liwa-e-Ahmadiyyat'' (Bendera Ahmadiyah)]]
'''Ahmadiyyah''' ([[Urdu]]: احمدیہ Ahmadiyyah) utawa sering uga kasebutmau uga '''Ahmadiyah''', iku Jamaah [[Muslim]] sing diadegaké déning [[Mirza Ghulam Ahmad]] (1835-1908) ing taun 1889 ing sawijining désa cilik sing jenengé [[Qadian]], [[Punjab]], [[India]]. Mirza Ghulam Ahmad ngaku minangka [[Mujaddid]], [[Mesias|al Masih]] lan [[Imam Mahdi|al Mahdi]].<ref>http://www.alislam.org/introduction/index.html</ref>
 
Jemaat Ahmadiyah Indonésia iku péranganing Jamaah Muslim Ahmadiyah Internasional. Ing Indonésia, organisasi iki wis duwé badan hukum saka [[Mentri Hukum lan Hak Asasi Manusia Républik Indonésia|Mentri Kehakiman Républik Indonésia]] wiwit 1953 (SK Menteri Kehakiman RI No. JA 5/23/13 Tgl. 13-3-1953) <ref>http://www.thepersecution.org/world/indonesia/05/jai_pr2108.html</ref>.
Gerakan Ahmadiyah (Ahmadiyah Movement) utawa Ahmadiyah Lahore ora ngenal khalifah minangka pemimpin, ananging Amir sing diangkat minangka pemimpin.
 
Déné para Amir kasebutmau ya iku:
# [http://aaiil.org/text/ameers/1nuruddin/nuruddin.shtml Hazrat Maulana Hakim Nurudin]
# [http://aaiil.org/text/ameers/2muhammadali/muhammadali.shtml Maulana Muhammad Ali MA. LLB.]
352.737

besutan