Globalisasi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Gerakan pro-globalisasi: éjaan, replaced: kasebut → mau
(éjaan, replaced: satuan → ékan, ( → (, ) → ), anggadhahi → gadhah)
(→‎Gerakan pro-globalisasi: éjaan, replaced: kasebut → mau)
==== Gerakan pro-globalisasi ====
 
Pannyengkuyung globalisasi (asring ugi kasebutingaran pro-globalisasi) nganggep bilih globalisasi saged ningkataken kasejahtraan lan kamakmuran ékonomi masarakat donya. Para panyengkuyung lelandhesan [[téyori kaunggulan komparatif]] ingkang kacetusakan déning '''David Ricardo'''.
Téyori punika nelakaken bilih satunggiling nagari lan nagari sanès silih gumantung lan saged silih nguntungaken setunggaul kaliyan satunggalipun, lan salah satunggal wujudipun inggih punika silih gumantung ing babagan [[ékonomi]]. Kekalih nagari saged ''melakukan transaksi pertukaran'' selaras kaliyan kaunggulan komparatif ingkang dipungadhahi. Umpaminipun, [[Jepang]] gadhah kaunggulan komparatif ing produk kaméra dhigital (saged nyithak langkung èfesien lan mutunipun saé) sauntawis [[Indonésia]] gadhah kaunggulan komparatif ing prodhuk kain. Kanthi téyori punika, Jepang kaanjuraken kanggé ngendhegaken prodhuksi kainipun lan nggantos faktor-faktor prodhuksinipun kanggé maksimalaken prodhuksi kaméra dhigital, lajeng nutupi kekirangan panawaran kain kanthi mundhut saking Indonésia, makaten ugi kosok wangsulipun.
 
348.872

besutan