Aosta: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dhaérah → tlatah
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(→‎top: éjaan, replaced: dhaérah → tlatah)
 
| footnotes =
}}
'''Aosta''' {{audio|It-Aosta.ogg|<small>rungokaké</small>}} ([[basa Prancis|Prancis]]: '''Aoste''', {{lang-frp|Aoûta}}; {{lang-lat|Augusta Prætoria}}) iku kutha utama ing [[Aosta Valley]], sawijining [[kawasan Italia|wewengkon]] dwibasa ing [[Alps]] [[Italia]] , {{convert|110|km|mi|abbr=on}} lor-lor kulon saka [[Turin]]. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka [[Mont Blanc Tunnel]], ing patemon [[Buthier]] lan [[Dora Baltea]] mau, lan ing pasimpangan rute St. Bernard [[St. Bernard Pass Gedhé|Gedhé]] lan [[St. Bernard Pass Cilik|Cilik]]. Aosta dudu kutha krajan provinsi, amarga [[Aosta Valley]] iku siji-sijiné [[Kawasan Italia|wewengkon Italia]] sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning dhaérahtlatah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.
 
{{Lembah Aosta}}
352.737

besutan