Mamut: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, modhèrn → modhèren
(→‎top: éjaan, replaced: genus → génus (2), kepungkur → kapungkur (2), meter → mèter (2), nduwèni → duwé (3), umumé → lumrahé, paling gedhé → gedhé dhéwé)
(→‎top: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, modhèrn → modhèren)
'''Mamut''' iku [[génus]] [[gajah]] purba sing wis cures. Ukuran awaké luwih gedhé tinimbang gajah normal sing ana ing donya saiki. [[Gadhing]]é nglingker mbentuk kurva arah mlebu lan, ing spésies lor, kanthi rambut dawa. Mamut urip ing [[epos]] [[Pleistocene]] wiwit 1,6 yuta taun kapungkur tekan watara 10.000 taun kapungkur. Tembung ''mamut'' asalé saka [[basa Rusia]] мамонт.
 
Ana kasalahpahaman yèn mamut luwih gedhé tinimbang gajah. Spesies gedhé dhéwé mamut sing dingertèni, ''Mammoth Imperial California'', duwé dhuwur geger sakurang-kurangé 5 mèter. Mamut lumrahé duwé bobot 6-8 ton, nanging mamut lanang sing gedhé bobotébisa tekan 12 ton. Gadhing mamut dawané 3,3 mèter tinemu ing lor Lincoln, Illinois taun 2005. Sabagéyan gedhé spésies mamut duwé ukuran sapadha gedhé Gajah Asia modhèrnmodhèren.
 
== Pirsanana uga ==
352.737

besutan