Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Struktur basa: éjaan, replaced: dipatrapaké → dicakaké
(→‎Wacan: éjaan, replaced: Solo → Sala)
(→‎Struktur basa: éjaan, replaced: dipatrapaké → dicakaké)
 
===Struktur basa===
Minangka srana komunikasi, struktur basa Jawa katata sajeroning [[aksara]] lan [[tembung]] sing karangké dadi [[ukara]], kanthi migatèkaké paugeran kang gumathok miturut konsèpsi dhasar ing dhuwur. Kanggo milah struktur basa kanthi luwih jero dipigunakaké sawetara èlmu sing tansah dipatrapakédicakaké nalika nyinaoni basa, ya iku antarané:
* [[Widya aksara]] (''fonologi'')
* [[Widya tembung]] (''morfologi'')
348.872

besutan