Pizza: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: abentuk → awujud, nduwèni → duwé, umumé → lumrahé
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké (4))
(éjaan, replaced: abentuk → awujud, nduwèni → duwé, umumé → lumrahé)
[[Gambar:Pizza im Pizzaofen von Maurizio.jpg|thumb|300px|Pizza sing dibakar sajeroning oven mawa bahan bakar kayu]]
 
'''Pizza''' iku panganan sing asalé saka [[Italia]]. Panganan sing dibakar iki mèmper [[roti]] abentukawujud pipih lan dhuwuré racaké didokoki barang-barang liya sing diarani ''topping'' ing basa Inggris. ''Topping'' dhasar racaké saus tomat lan kéju. Sawisé iku bisa diwèhi ''topping'' liyané kaya ta daging lan sayuran.
 
Pizza racaké ana rong modèl: pizza Italia lan pizza Amérika. Pizza Italia luwih tipis kamangka pizza Amérika luwih kandel.
 
Pizza dipangan panas-panas. Kerep dipangan karo [[sambel]] utawa [[saus Tabasco]]. Ing [[Tanah Jawa]], jaman saiki uga akèh wong sing seneng pizza.
Tembung "pizza" dijupuk saka [[basa Italia]] ''pizza'' ([[Alfabet Fonetik Internasional]] / International Phonetic Alphabet, IPA: {{IPA|[ˈpiːtsə]}}), racaké nduwèniduwé teges "pai, kue, tart". Akèh sing kliru ngira yèn pizza iku asal saka tembung Italia sing maknané ''phai'' (pie).
 
== Pizza Italia ==
Pizza asli asal saka [[Italia]] sing bisa tinemu ing ''Pizzeria'' (toko Pizza) saben porsi pizza ukurané kira-kira 30 cm utawa luwih, kanthi adonan sing wis ditarik tipis. Salah siji wewadi kalezatan Pizza [[Italia]] ya iku prosès pamanggangané sing nganggo oven tradhisional nganggo [[geni]]. Bab iki amarga yèn dipanggang nganggo oven listrik, umumélumrahé adonan pizza tipis bakal dadi atos.
<!--
== Latar wuri ==
352.737

besutan