Mil: Béda antara owahan

16 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé (2)
(→‎top: éjaan, replaced: Satuan → Ékan, satuan → ékan (2))
(→‎top: éjaan, replaced: ngarujuk marang → tegesé (2))
'''Mil''' punika salah satunggalipun ékan saking pangukuran jarak. Tembung punika asalipun saking frasa [[Basa Latin|Latin]] ''mille passus'' ingkang dipun-ginakaken kanthi artosipun "sèwu langkah" (jamak: ''milia passuum''), ugi ngarujuk marangtegesé jarak ingkang saged dipuntempuh prajurit [[Romawi]] minangka nilaraken tapak suku kaping 1.000 langkah.
 
Ing tlatah [[Amérika Sarékat]] lan [[Britania Raya]] ''mil'' ngarujuk marangtegesé '''mil dharat''' 5.280 [[kaki (ékan dawa)|suku]] (1,609344 [[kilomèter|km]]).
 
[[Kategori:Ékan dawa]]
352.737

besutan