Pramuka: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sering → sok
(→‎Uga delengen: éjaan, replaced: Satuan → Ékan, satuan → ékan)
(→‎top: éjaan, replaced: sering → sok)
:''Kanggo jeneng sawijining obahan kepandhuan kang ana ing Indonésia, delengen [[Obahan Pramuka Indonésia]].''
 
'''Pramuka''', utawa seringsok uga disebut '''pandhu''' utawa '''kepandhuan''' ([[basa Inggris|b. Inggris]]: ''Scouting'') iku sawijining obahan pemudda kang wis ngrambah ing saindhenging donya. Obahan kepandhuan dumadi saka werna-werna organisasi kapemudaan, kanggo pria lan wanita, kang tujuané kanggo nglatih [[fisik]], [[mental]] lan [[spiritual]] para anggotané lan nyurung supaya ngayahi kagiatan positif sajeroning masarakat. Tujuan iki direngkuh liwat program latihan lan pendhidhikan non-formal kepramukaan kang ngutamakaké aktivitas praktis ing lapangan. Wektu iki, ana punjul 38 yuta anggota pramuka saka 217 nagara lan teritori.
 
== Sajarah ==
348.872

besutan