Kanvas: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (4)
(→‎top: éjaan, replaced: ) → ), dasar → dhasar (2), kasebut → mau)
(→‎top: éjaan, replaced: werna → warna (4))
'''Kanvas''' ya iku jinising [[kain]] kang kandel lan kuat. Bahan iki dimumpangatake kanggo ngawe [[layar]] lan kang utama dhasar [[lukisan]].
 
Wong kang ngelukis utawa sok diarani [[seniman]] sakdurungge ngelukis masang kain kanvas ing ''spanram''.Biasane kanvas kagawe saka campuran [[cèt]] tembok kang nganggo [[wernawarna]] [[putih]] (wernawarna pokok utawa wernawarna dhasar)kang dicètake ana ing kain kang wis dibentang ana ''spanram''.Mumpangat kanvas dilapisi karo cet supaya pori-pori kang ana ing kain kanvas bisa katutup.Semana uga kain kanvas kang wis katutup karo bahan cèt lan lem bisa nyecah cèt ing wayah ngelukis supaya ura ngrembes utawa mblobor.Kanvas kang wangun kanggo ngelukis ya iku ora nyeklek, ora pecah-pecah lan wernawarna dasaré putih.
 
{{Piranti lukis}}
352.737

besutan