Karl Lagerfeld: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: biasa → biyasa, Februari → Fèbruari, menawa → manawa (5), - → -
(→‎Rujukan: ganti kat using AWB)
(éjaan, replaced: biasa → biyasa, Februari → Fèbruari, menawa → manawa (5), - → -)
Lagerfeld iku lair tanggal 10 September 1933<ref name="welt-birth"/> ing kutha [[Hamburg]], Germany lan anaké tukang dagang sing kasil ya iku Otto Lagerfeld (1881–1967), lan ibuné ya iku Elisabeth Bahlmann (1897–1978). Bapaké dhuwèni kumpeni sing ngimpor lan mroduksi susu kenthel, nalika simbah kakungé Karl Bahlmann iku pulitisi lokal kanggo Catholic Centre Party (Partè Katolik Pusat).<ref name="welt-birth"/> Kulawargané ngibadah ing Old Catholic Church. Nalika ibuné ketemu bapaké, ibuné iku tukang dagang lingerie saka kutha Berlin. Banjur rabi ing taun 1930.<ref name="NDB">[http://www.deutsche-biographie.de/sfz47422.html Otto Lagerfeld], in ''Neue Deutsche Biographie''</ref>
 
Lagerfeld iku kawentar amarga ngapusi uwong bab taun lairé, ngakuné luwih enom saka umur asliné, lan kadang ngapusi bab wong tuwané. Contoné, dhèwèké tau ngaku menawamanawa dhèwèké iku lair ing taun 1938 saka rahim "Elisabeth of Germany" lan Otto Ludwig Lagerfeldt sing asliné saka Swedia,<ref><cite class="citation journal">Colapinto, John (19 March 2007). </cite></ref> sanajan omongan-omongan kuwi mau uwis dicethakaké menawamanawa iku blas ora bener, amarga bapaké iku saka Hamburg lan uripé mung ana ing Jérman, ara ana gaètané karo Swedia blas.<ref name="welt-birth"/><ref name="NDB"/> Banjur, ora ana bukti menawamanawa ibuné Elisabeth Bahlmann, anaké pulitisi lokal biasabiyasa, ngarani awaké dhéwé "Elisabeth of Germany" / "Elisabeth saka Jerman".<ref name="NDB"/> Dhèwèké iku kawentar amarga ngèyèl menawamanawa ora ana sing mudheng tanggal lair asliné. Ing sawiji wawancara disiaraké ing télévisi Prancis ing sasi FebruariFèbruari 2009, Lagerfeld ngomong menawamanawa dhèwèké ora lair ing " 1933 utawa 1938."<ref>Interview on ''[[:fr:On n'est pas couché|On n'est pas couché]]'', [[France 2|France2]], 21 February 2009</ref>
 
== Rujukan ==
<div class="reflist references-column-width" style="-moz-column-width: 30em; -webkit-column-width: 30em; column-width: 30em; list-style-type: decimal;">
<references /></div>
 
350.349

besutan