Wangsi: Béda antara owahan

63 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
+gambar, pasang aksara
(+en, fr, ja, ru, fi)
c (+gambar, pasang aksara)
[[Image:Saluang flute.jpg|thumb|Suling saka [[pring]]]]
'''Suling''' iku salah siji piranti musik sing disebul, fungsinefungsiné kanggo nambah swara-swara ing melodi. Ing musik [[gamelan Jawa]] suling iku nduwenduwé 2 laras yaiku:[[Slendro]] lan [[Pelog]].
 
==Wujud==
DigaweDigawé saka [[pring]], dawanedawané kira-kira setengah meter.
 
==Swara==
Swara suling dikasilaké amarga rongga [[angin]] digeterakedigeteraké liwat sebulan angin. [[Frekuensi gelombang]]eé gumantung karo ukuran dawa rongga angin sing digeterakedigeteraké.
 
{{Piranti gamelan Jawa}}
8.252

besutan